Onze hulptroepen

Zonder vrijwilligers zou het niet mogelijk zijn om de ijsbaan te realiseren. Er zijn verschillende organisaties die ons ondersteunen.

Zo worden alle vrijwilligers in de blauwe jassen ingezet door de ijsclub Volmoed.

Soms lukt het schaatsen niet zo goed, daarom is er tijdens de schaatsblokken altijd iemand van het Rode Kruis aanwezig om EHBO te verlenen indien noodzakelijk.

Pucky komt regelmatig op het ijs. Dit wordt mogelijk gemaakt dankzij de inzet van de Scouting Verbraak Margriet groep. Tevens helpen zij op zondag om de blauwe jassen diensten te draaien.

Een hele belangrijke, maar mogelijk minder zichtbare partij is de gemeente Harderwijk. Dankzij hun medewerking in diensten en subsidie is het mogelijk om de ijsbaan te realiseren. De gemeente Harderwijk geeft subsidie voor het schoolschaatsen, het schaatsen voor gehandicapten en voor het organiseren van dit evenement. Tevens zorgt de gemeent er voor dat de ijsbaan gebouwd kan worden op de Markt, door de plantenbakken te verplaatsen. Ze letten op de veiligheid, want de brandweer komt altijd controleren voor de opening. De gemeentereinigingsdienst leegt dagelijks de afvalbakken of helpt met het afvoeren van sneeuw. Kortom, dankzij de medewerking en ondersteuning van onze gemeente is dit evenement mogelijk!

Mocht je zelf willen helpen, neem contact op met ons via het contactformulier.